Translation not working

View previous topic View next topic Go down

Translation not working

Post  AlyaaSalah on Mon Nov 21, 2016 11:43 am

I have trouble with the overtooning, it works when I open Naver and the list of the new chapters appears, but whenever I click a chapter, it opens the very 1st one and doesn't upload the right one nor does it provide translation. What should I do?!

AlyaaSalah
Reader
Reader

Posts : 12
Join date : 2016-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  Doonge on Mon Nov 21, 2016 3:59 pm

Use again overtooning on the chapter opened. It must be used each time a newpage is opened. It means clicking each time on the bookmark. If you use the plugin, then it is automated.

Doonge
Artisan
Artisan

Posts : 756
Join date : 2012-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  AlyaaSalah on Mon Nov 21, 2016 4:33 pm

I know that and I already did but it still doesnt load the right chapter nor translate it.

AlyaaSalah
Reader
Reader

Posts : 12
Join date : 2016-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  Doonge on Thu Nov 24, 2016 3:16 am

Oh you already knew, sorry.

Can you tell me if you at least see the overtooning icon appearing next to the naver icon, and if yes please click on it and access the logs, then copy paste them to me here.

Thanks

Doonge
Artisan
Artisan

Posts : 756
Join date : 2012-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  AlyaaSalah on Thu Nov 24, 2016 11:24 pm

It's weird!! I'm trying to copy & paste but it doesn't allow me!! I know I did it before, so I don't know what's wrong this time!

AlyaaSalah
Reader
Reader

Posts : 12
Join date : 2016-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  Doonge on Fri Nov 25, 2016 5:03 am

Copy paste here or on Naver?

You should be able to copy on Naver by using CTRL + C (windows), then paste here using CTRL + V. If the problem is here and not Naver, I think the forum prevents you from posting URL so just edit the URL in what you copy paste so nothing looks like an URL (remove http://, replace some dots into '_').

If it's too troublesome, what about a screenshot? ^^

Doonge
Artisan
Artisan

Posts : 756
Join date : 2012-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  AlyaaSalah on Fri Nov 25, 2016 5:52 am

The problem is on Naver. I tried pressing & hold while using both my Galaxy S6 and my Nexus 7 but it doesnt highlight the url. But it works with any other text, it only doesnt let me copy the log! If you can tell me how I can take a screenshot from my Galaxy S6, then I'd be really grateful coz I never took one before.
Am really sorry for the trouble!

AlyaaSalah
Reader
Reader

Posts : 12
Join date : 2016-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  Doonge on Fri Nov 25, 2016 1:24 pm

I don't own a galaxy S6, and I think it's not easy, but here's what I found trhough google (I hope it works)

http://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00038721/

Doonge
Artisan
Artisan

Posts : 756
Join date : 2012-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  AlyaaSalah on Sat Nov 26, 2016 6:55 am

Thanks alot! I took the screenshot but don't know how to send it here. I tried sharing it but it seems like I can't share it using Chrome!
What should I do?

AlyaaSalah
Reader
Reader

Posts : 12
Join date : 2016-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  Doonge on Sat Nov 26, 2016 10:25 am

There's several image hosting services (I don't use them however, so I don't know which are the best).

https://imgur.com/ for instance, or
https://imgsafe.org/
http://postimage.org/
http://www.hostingpics.net/

Doonge
Artisan
Artisan

Posts : 756
Join date : 2012-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  AlyaaSalah on Sat Nov 26, 2016 11:18 am

'_'1drv.ms/i/s!AlnuPGVwlrJHlVoIq-Xnomh4CCWp

AlyaaSalah
Reader
Reader

Posts : 12
Join date : 2016-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  AlyaaSalah on Sat Nov 26, 2016 11:20 am

I sent the screenshot as a link and edited the URL just like you said. Is that OK?!

AlyaaSalah
Reader
Reader

Posts : 12
Join date : 2016-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  Doonge on Sat Nov 26, 2016 12:00 pm

Yes it is OK.

I found a problem and I'm on it, I'll update this thread as soon as I will want you to try the fix ^^

Correction: could you already tell me if season 4 is working for you?
http://m.comic.naver.com/webtoon/detail.nhn?titleId=662162&no=5

Doonge
Artisan
Artisan

Posts : 756
Join date : 2012-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  AlyaaSalah on Sat Nov 26, 2016 4:42 pm

The link opened the right chapter, but the bookmark didn't show the translation although I could see the overtooning star.

AlyaaSalah
Reader
Reader

Posts : 12
Join date : 2016-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  Doonge on Sat Nov 26, 2016 5:26 pm

Ok thanks.

In the logs, there should be a line that I see absent from your screenshot. I don't need screenshots now, but just tell me if you see that line either for season 1-3 or season 4 (the link I gave in the previous post)

[overtooning.template] End.

Tell me also if you see this line for http://m.comic.naver.com/index.nhn#none


Thanks for your time.


ps: your problem is rather unique, the other problem I found was minor and shouldn't have affected anybody, so your problem is definitively different and the first time I see it ^^
But knowing if you see or don't see [overtooning.template] End. in the logs will tell me more or less precisely where a problem might reside.

pps: also, rather important, wait a little bit before running the bookmark, I don't know how fast your smartphone is but the script must be run only once the page is OK.

Doonge
Artisan
Artisan

Posts : 756
Join date : 2012-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  AlyaaSalah on Sat Nov 26, 2016 10:58 pm

I don't see that line in any of the seasons nor in the other link you provided.

AlyaaSalah
Reader
Reader

Posts : 12
Join date : 2016-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  AlyaaSalah on Sat Nov 26, 2016 11:07 pm

It's very strange though, because everytime a problem comes up after I stop opening Naver and using the bookmark for some time. For example, when you fix the problem I start reading where I left off until I finish all the translated chapters. But if I try using the bookmark again after 2 or 3 weeks, it doesn't work. This ALWAYS happens.
But you ALWAYS fix it anyway, so thanks alot, you're a life saver!

AlyaaSalah
Reader
Reader

Posts : 12
Join date : 2016-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  Doonge on Sun Nov 27, 2016 4:33 am

AlyaaSalah wrote:It's very strange though, because everytime a problem comes up after I stop opening Naver and using the bookmark for some time. For example, when you fix the problem I start reading where I left off until I finish all the translated chapters. But if I try using the bookmark again after 2 or 3 weeks, it doesn't work. This ALWAYS happens.
But you ALWAYS fix it anyway, so thanks alot, you're a life saver!

Oh!

So you are already acquainted with the script and have already installed it ^^

Have you already tried to perform a reset?
You can go to settings, and at the bottom there's an "apply" button next to the "reset" option. You will have to adjust again the memory option if you did in the past, but this has fixed problems recently.

Doonge
Artisan
Artisan

Posts : 756
Join date : 2012-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  AlyaaSalah on Sun Nov 27, 2016 9:23 am

Yup! I already tried that as well and it still didn't work.

AlyaaSalah
Reader
Reader

Posts : 12
Join date : 2016-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  Doonge on Sun Nov 27, 2016 12:17 pm

OK, then I will adjust a few things here and there and I will update this post then.

Meanwhile, you could try to access the desktop version of naver website (comic.naver.com instead of m.comic.naver.com), but I don't know if you will be successful doing so (Naver likes to redirect you to the mobile website if it detects you are on a galaxy s6).

Sorry for the inconvenience, I'll try to be fast.

Doonge
Artisan
Artisan

Posts : 756
Join date : 2012-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  AlyaaSalah on Sun Nov 27, 2016 3:49 pm

Take your time, and thanks alot! Smile

AlyaaSalah
Reader
Reader

Posts : 12
Join date : 2016-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Translation not working

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum